Tõnis Kõiv: „Sven Mikser, tule Reformierakonda!"

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Kõiv
Tõnis Kõiv Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu liige Tõnis Kõiv kirjutab oma blogis, et sel nädalal lahvatanud skandaal sotside esimehe avalduse esitamise kohta KAPOle annab põhjuse kutsuda Sven Mikserit kui noort ja asjalikku välispoliitika asjatundjat liituma Reformierakonnaga.

„Sven Mikser lahkus teatavasti Keskerakonnast just tema jaoks sobimatu erakonna juhtimise ja Euroopa Liidu vastu olemise tõttu. Euroopaliku ja euroopameelse poliitikuna ei suutnud ta sellega leppida.
Pea sama raske on leppida sellega, et erakonna esimees väidab avalikkusele ja kirjutab erakonna liikmetele, et ta ei ole KAPOle mingit avaldust esitanud. Juba mõned tunnid hiljem selgub, et vägagi on, omakäeliselt kirjutatud allkirigi all. Kuidas küll sellega leppida?!

Järva-ja Viljandimaalt valitud rahvasaadik Sven Mikser on ajanud tublilt Eesti välispoliitikat ja teab seetõttu väga hästi, kui raske on kasvatada riigi välispoliitilist usaldusväärsust. Eesti rahvusvaheline maine ja sealhulgas usaldusväärsus on sotside esimehe käitumise tõttu saanud ilmselt kahjustada.
Siit on loogiline jõuda kutseni: Sven - tule Reformierakonda!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles