Järva-Jaanis näeb täna Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semperi filmi

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Järva-Jaani kinos näeb täna kell 20 äsja esilinastunud dokumentaalfilmi «Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha», mille autorid on Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper.

Filmi tutvustuses on öeldud, et täispikk dokumentaalfilm näitab manipulatsioone, emotsioone, hirme, bravuuri ja tahet, millest koosnes «Ühtne Eesti». «See oli Eesti ajaloo suurim sotsiaalne eksperiment, mis valgustas läbi, kuidas toimib Eesti poliitika ja mille järgi otsustab Eesti valija. Kolm ja pool aastat on piisav aeg, et küsida: kas «Ühtne Eesti» muutis midagi? Kas 20. oktoober tuleb teisiti?» on kirjas tutvustuses.
«Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha» on Teater NO99 esimene filmiprojekt koostöös Allfilmiga. «Näete asju, mida te toona ei näinud. Filmis astuvad üles muuhulgas Ain Seppik, Daniel Vaarik, Indrek Saar, Rein Lang, Tarmo Jüristo, Silver Meikar, Allar Jõks jpt. See on film asjade seisust 2010 ja 2013. Küsimus pole, kelle poolt sa valid 20. oktoobril. Küsimus on, mis põhjusel sa lähed valima? Küsimus on, mis põhjusel sa kandideerid? Kes sa oled, et sa valid? Kes sa oled, et sind valitaks?» on kirjas tutvustuses.

Vaata treilerit SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles