Türi poistekoor tähistas juubelit

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Laupäeval tähistas Türi poistekoor Türi kultuurimaja kammersaalis kontserdiga oma 50. tegevusaastat.


Solistina tegid kaasa Mikk Dede, Jaan Pehk, Jarmo Seljamaa. Lisaks Türi poistele esinesid Koeru keskkooli ja Paide gümnaasiumi poistekoor.

Koori dirigent Ulvi Tamm rääkis, et 1959. aasta septembris otsustas Türi keskkooli matemaatikaõpetaja Linda Tedre moodustada kooli poistekoori, et osaleda 1960. aastal XV üldlaulupeol.

Tamm ütles, et Türi poistekoor on osa võtnud kõikidest noorte ja üldlaulupidudest, ka rahvusvahelisest ühislaulupeost „Laulusillad" ja Eesti-Soome laulupeost. „Oleme kohal olnud kõigis üheksas Eesti Meestelaulu Seltsi laululaagris ja osalenud kõikidel seltsi laulupäevadel, samuti ka Põhjamaade ja Baltimaade meeskooride festivalil," loetles ta.

Lisaks esinemised Järvamaa laulupäevadel ja mitmel korral on käidud abiks sõpruskoorile Hiiumaalt saare laulupäevadel.

Koori ees on seisnud Johannes Luo, Tiiu Schüts, Kersti Vilms, Mare Neemelo, Helle Maalman, Tea Saar, Anneli Kenk ja Ulvi Tamm. Käesoleval tegevusaastal liitus kooriga Eda Liblik.

Kooril on 21 auliiget: Koit Tormila, Mati Urve, Jaan Pehk, Hannes Põllu, Lauri Tusis, Gert Kaugeranna, Tanel Rohtla, Rainer Vilu, Margo Muda, Sven Lõhmus, Sulev Lõhmus, Peeter Prisk, Valdo Preema, Emil Oja, Jarmo Seljamaa, Jaan Ots, Vahur Teder, Mikk Dede, Alar Tammela, Andres Mähar, Selvadore Rähni. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles