Suisapäisa pälvis aasta koori tiitli

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Eile kuulutati Estonia kontserdisaalis Eesti kooriühingu galakontserdil välja koori- ja puhkpillimuusika aastapreemiad. Panuse eest kultuuriruumi sai aasta koori tiitli segakoor Suisapäisa (dirigent Kuldar Schüts).

Eesti kooriühingu tegevdirektori kohusetäitja Kaie Tanner lausus, et Suisapäisa sai tuule tiibadesse ETV saatest «Laululahing» ning on pärast seda näidanud muusikalist kõrgtaset ka mitmel rahvusvahelisel konkursil. «Koori lauljad sõidavad proovideks Türile kokku üle Eesti (Tallinnast, Tartust, Otepäält, Paidest, Haapsalust) ning nende tegevuski ulatub mitmele poole: meenutagem eelmisest hooajast näiteks Muhu küünikontserti koos Ivo Linnaga või Türil korraldatud Lahingukooride mänge,» selgitas ta.

Järvamaa omavalitsuste liit pälvis aasta toetaja tiitli. Tunnustuse saamisel osutus määravaks see, et Järvamaa omavalitsuste liit on juba 13. hooaega toetanud Järvamaa poistekoori tegevust ning koor on 2009. aastal silma paistnud mitmete saavutustega ja osalenud erinevates ühisprojektides.

Neljateistkümnele tiitlile kandideeris 78 nominenti, kelle hulgast tegi valiku kooriühingu muusikanõukogu. Hindamisel läks arvesse kooride, orkestrite ja dirigentide muusikalised saavutused, kontserttegevus, salvestused, osavõtt konkurssidest ja panus ümbritsevasse kultuuriruumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles