Järvamaa meelitab pereturismiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Sihvri meelest on märkimisväärne, et kui möödunud aastal olid järvakad ainsad linase ja rahvusmustri kasutajad, siis tänavu võib neid elemente leida  iga maakonna boksist.
Piret Sihvri meelest on märkimisväärne, et kui möödunud aastal olid järvakad ainsad linase ja rahvusmustri kasutajad, siis tänavu võib neid elemente leida iga maakonna boksist. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eilsest pühapäevani kestval 19. turismimessil «Tourest 2010» püüab üle 20 maakonna turismiettevõtte kutsuda rahvast Järvamaale kogu perega aega veetma.

Paide turismiinfokeskuse infokonsultant Piret Sihver ütles, et selleks on mitu võimalust. «Selliseid lõbustusparke nagu Vembu-Tembumaa meil küll ei ole, kuid lastel on palju tegemist näiteks Kilplala teemapargis,» pakkus ta.
Aktiivsematele peredele soovitas Sihver Albu valla matkaradu, kust leiab ka just lastele mõeldud turnimisala.

A. H. Tammsaare muuseumi juhataja Aune Suve ütles, et Albu valla märksõna ongi loodus ja matkarajad. «Kui Paide nimetab ennast Eestimaa südameks, siis meie oleme nagu kopsud, sest meil on palju värskes õhus tervislikke tegevusi,» selgitas ta.

Türil asuva Eesti ringhäälingu muuseumi direktor Juhan Sihver ütles, et muuseumil on peredele ja seltskondadele välja pakkuda kaks programmi, kus kõigil on võimalus raadiotööd proovida: teha kuuldemängu ja reportaaži. «Jagame rollid ära: kui laps veel lugeda ei oska, anname talle pildi, mida ta tutvustada saab, ema võib esineda kooliõpetaja rollis ja isa lugeda vahetekste või kongi lüüa,» selgitas Sihver. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles