Väätsa mõisas algas miljoneid maksev remont

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa koolijuht Enn Lehtpuu vaatab üle pööningu, kus peagi peaks olema hubane näitusesaal. Külastajatele jäävad imetleda ka kirvega tahutud laetalad ja mantelkorsten.
Väätsa koolijuht Enn Lehtpuu vaatab üle pööningu, kus peagi peaks olema hubane näitusesaal. Külastajatele jäävad imetleda ka kirvega tahutud laetalad ja mantelkorsten. Foto: Kristo Kivisoo/Järva Teataja

Väätsa mõisas algasid suuremahulised ehitustööd, mille tulemusel ootavad uue kooliaasta algul Väätsa põhikooli õpilasi täielikult uuendatud õppetingimused ja turistee atraktiivne keskus.

Väätsa vallavanem Jarno Laur sõnas, et Väätsa mõisa ennistuslepingu sõlmisid Väätsa vallavalitsus ja KEKi Ehituse AS 3. veebruaril.
Ehitustööde lepingujärgneseks maksumuseks kujunes avatud riigihanke käigus 7 550 864 krooni (9 061 037 krooni koos käibemaksuga).
Ennistustööde käigus ehitatakse ümber kooli mõisaosa fassaad, vahetatakse aknad ja ehitatakse välja katusealune korrus. Mõisahoone ruumid saavad uue ilme kõigil kolmel korrusel, sealhulgas paigaldatakse uued tehnovõrgud.

Laur ütles, et oluliselt muutuvad praegu mõisakompleksis tegutseva Väätsa põhikooli õppevõimalused: uuenevad kooliruumid ja paranevad võimalused loodusega seotud ainetundide läbiviimiseks vabas õhus. «Pärast kompleksi rekonstrueerimist peaks mõisas tekkima sobiv koht täiendkoolituste ja seminaride läbiviimiseks ning mõisakontsertide korraldamiseks,» lausus ta. «Lisaks kõigele eelnevale on hoonesse plaanitud turistide teaberuum.»

Laur märkis, et ASiga Remet on sõlmitud leping korrastada mõisapargi haljastustööde käigus tiiki ja selle kaldaid ning uuendada pargiteid.
Lisaks rajatakse mõisakompleksi teenindama hakkav parkla ja paigaldatakse pargivalgustus. Sõlmitud lepingute kohaselt peaksid ehitustööd olema valmis järgmise kooliaasta alguseks.
Töid rahastab 84,01 protsendi ulatuses Norra ja Euroopa majanduspiirkonna finantsmehhanism.
Väätsa mõisakompleksi arendustööde projekti kogueelarve on 15,64 miljonit Eesti krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles