Märtsis saab esitada Järvamaa aasta ema kandidaate

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees/Scanpix

Naiskodukaitse Järva ringkonna juhatuse palvel kuulutas Järvamaa maavanem Tiina Oraste vabariigi 92. aastapäeva tähistamisel Paide kultuurikeskuses välja Järvamaa aasta ema konkursi. Kandidaate on aega esitada 31. märtsini.

Naiskodukaitse Järva ringkonna esinaine Kaire Lõhmus ütles, et sageli peetakse ema olemasolu, püüdlusi ja tegevusi tavaelu osaks. «Emaks olemist võetakse iseenesestmõistetavana, seetõttu jääb tema tähtsus ühiskonnas tihti tagaplaanile,» selgitas ta. «Konkursiga tahame väärtustada emaks olemist. Kutsume Järvamaa inimesi märkama ema väärtusi ja sellest avalikult teada andma.»
Aasta ema konkursile võivad kandidaate esitada nii omavalitsused, asutused-ettevõtted kui ka üksikisikud.

Kirjalikud ettepanekud tuleb saata elektrooniliselt e-posti aadressile: tiia@naiskodukaitse.ee või paberkandjal aadressil: Rüütli 25, Paide, 72713. Taotluse võib tuua ka Järva maavalitsuse valvelauda.
Taotluses tuleb märkida kandidaadi nimi, sünniaeg, elukoht, laste arv ja vanus ning vabas vormis kirjeldus ja põhjendus. Lisada ka taotluse esitaja nimi ja kontaktandmed.

Konkursi statuudi järgi on Järvamaa aasta ema konkursile sobiv kandidaat maakonnas elav naine, pühendunud ja väärikas ema, kelle laps või lapsed võivad olla ka kasulapsed.

Konkursi žüriisse kuulub kolm Naiskodukaitse Järva ringkonna esindajat ja neli ühiskonnas lugupeetud Järvamaa kodanikku Naiskodukaitse Järva ringkonna juhatuse otsusel.

Aasta ema tiitel kuulutatakse välja ja antakse kätte emadepäeval, 9. mail Paide kultuurikeskuses kontserdil. Tunnuskirja annavad aasta emale maavanem Tiina Oraste ja Naiskodukaitse Järva ringkonna esinaine Kaire Lõhmus.

Auhinnad on aasta ema tiitli väärilised, ühe kingitusena saab ta Järvamaa kunstniku valmistatud taiese.
Varem Järvamaal aasta ema valitud ei ole.

Naiskodukaitse Järva ringkond on asutatud 4. detsembril 1927. aastal ja taasasutatud detsembris 1999. aastal. Naiskodukaitse Järva ringkonnas on 84 naiskodukaitsjat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles