Sporti kummitab rahapuudus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sihtasutuse Paide spordi- ja tervisekeskuse juhataja Jaan Arvola (vasakul) ja sihtasutsue nõukogu liige Arvo Sarapuu.
Sihtasutuse Paide spordi- ja tervisekeskuse juhataja Jaan Arvola (vasakul) ja sihtasutsue nõukogu liige Arvo Sarapuu. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Möödunud neljapäeval ilmus Paide spordi- ja tervisekeskuse kodulehele teade, et seoses kehva majandusseisuga otsustas sihtasutuse juhtkond sulgeda alates 18. märtsist kõik spordihalli duširuumide saunad.

Reedel selgitas Arvola Järva Teatajale, et kokku on keskus hoidnud juba kõikvõimalikest kohtadest, on koondanud töötaja ja viinud palgad miinimumini.
Linn ei täida oma kohustusi

Arvola tunnistas, et kokkuhoiuplaane on teisigi. Praegu on spordihalli avalik saun lahti viiel päeval nädalas, aga suvel saab seal leili võtta vaid ühel päeval nädalas.
Ujulaga on säästuplaanid niisugused, et 28. juunist algab suvepuhkus ja uuesti teeb ujula uksed lahti 1. septembril.

Arvola selgitusel on sihtasutus raharaskustes seetõttu, et linnavalitsus pole oma kohustusi täitnud. «Meie oleme oma teenuse osutanud, kuid linn pole oma kohustusi täitnud,» ütles ta.
«Jaanuaris ja veebruaris pole me linnalt sentigi raha saanud,» sõnas ta.

Arvola ütles, et nägi raskusi ette juba möödunud aastal ja tegi linna juhtidele ettepaneku investeeringud peatada, kuid teda ei võetud kuulda ja kunstmurustaadion ehitati valmis.

Sihtasutuse Paide spordi- ja tervisekeskus nõukogu esimees ja Paide abilinnapea Kaido Ivask ütles, et reedel tuleb nõukogu koosolek, kus saavad asjad selgemaks.
Kas ja kui palju linnavalitsus sihtasutusele võlgu on, ei osanud Ivask öelda, sest finantspoolega tegeleb linnapea Kersti Sarapuu.

Linnajuhtide süüdistamise asemel soovitas Ivask Arvolal otsida uusi teenimisvõimalusi ja kulude kärpimise kohti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles