Täna on viimane päev eelhääletada ja elektrooniliselt hääletada

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Elektrooniline hääletamine lõpeb täna kell 18 ning valimisjaoskonnad sulgetakse kell 20. Eile õhtuse seisuga oli Järvamaal oma valiku teinud 7,85% hääleõiguslikest kodanikest. Kõige aktiivsemad valijad on olnud Tartu linnas, kus oma hääle on andnud juba üle 10% valijatest.

Kõik valimisjaoskonnad üle Eesti on täna õhtul kella 20-ni avatud elukohajärgseks hääletamiseks. Samuti on igas vallas- või linnas avatud vähemalt üks jaoskond, mis korraldab hääletamist väljaspool elukohta. Elukohajärgse valimisjaoskonna asukoht on märgitud valijakaardile. Kõikide valimisjaoskondade info http://info.kov2013.vvk.ee/valimisjaoskonnad/.

Täna pärastlõunani on võimalik taotleda ka hääletamist asukohas (näiteks haiglas, hooldekodus, oma elukohas, mis ei ole rahvastikuregistri järgne elukoht). Seda tingimusel, et valija ei saa terviseseisundi või muu mõjuva põhjuse tõttu hääletada valimisjaoskonnas. Asukohas hääletamiseks tuleb esitada lähimale väljaspool elukohajärgset valimisjaoskonda eelhääletamist korraldavale jaoskonnakomisjonile või valla- või linnavalitsusele hiljemalt täna kella 14ni kirjalik taotlus asukohas hääletamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles