Pumbad muutuvad defitsiidiks

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pumbad El-Sani kaupluses.
Pumbad El-Sani kaupluses. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Keldritesse tunginud suurvesi on pannud inimesi pumpasid ostma, mistõttu võivad peagi laovarud otsa saada.

Paide ehitustarvete kaupluse juhataja asetäitja Silvi Kala ütles, et pumpade ostmine hoogustus möödunud nädala keskel ja kui tavaliselt on kaupluses viite sorte pumpasid, siis vahepeal polnud ühtegi pakkuda. „Praegu on meil taas pumbad müügil, kuid ega suurt varu ei saa soetada, sest ladudes hakkab neid nappima," sõnas ta.

Kala ütles, et pumpade hinnad hakkavad nende kaupluses 399 kroonist ja lõppevad 2799 krooniga.
El-San juhataja Aare Kalvik tunnistas, et pumpade müük läheb enneolematult hästi. „Ütleme nii, et meie elame praegu teiste inimeste õnnetusest ja annaks taevas veel vihma," sõnas ta.

Kalvik tunnistas, et suurveega on firma rohkem teeninud, kui talvel käreda pakasega torude külmumisest. „Ega inimesed vee välja pumpamise teenust ei soovigi, ostavad pumba ja vooliku ning lahendavad ise probleemi," selgitas ta.

Kuigi kõige paremini lähevad kaubaks odavamad pumbad, soovitab Kalvik selle ostu peale kulutada ligikaudu tuhat krooni. „Ega need odavamad töötavad ka, kuid vajavad hooldust, millele inimesed selle sageli tähelepanu ei pööra." (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles