Tulumaksu laekub plaanitust vähem

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Kuigi tänavused linna- ja vallaeelarved on tehtud buumiajaga võrreldes suurte kärbetega, laekub raha ikkagi plaanitust vähem, mis võib tähendada järjekordseid negatiivseid lisaeelarveid.

Kõige suurema kukkumise üksikisiku tulumaksu laekumises on teinud Paide vald, kes on tänavu kolme kuuga kogunud maksu 23 protsenti vähem kui möödunud aasta samal ajal.

Paide vallavanem Veljo Tammik ütles, et kukkumine oli ette teada, sest eelmine aasta oli vallal sel ajal teistega võrreldes parem seis. «Oleme sellega arvestanud, seetõttu mingeid kulusid kärpima ei pea,» sõnas ta.
Tammik selgitas, et Paide vallas on alati konservatiivseid eelarveid tehtud ja ka tänavu jäi piisavalt varu.

Türi abivallavanem Üllar Vahtramäe ütles, et jaanuaris oli üksikisiku tulumaksu laekumine hea, kuid kahel järgmisel kuul on see olnud plaanitust väiksem ja praegu on vald umbes paarisaja tuhande krooniga miinuses. «Kui vaadata meie eelarve suurust, siis pole paanikaks põhjust,» sõnas ta.

Kareda vallavanem Triin Pobbol ütles, et kui kolme kuuga peaks olema laekunud plaanitud tulust veerand, on Karedal üksikisiku tulumaksu laekunud veidi üle 24 protsendi. «Seega väikene puudujääk on, kuid see on tõesti väikene,» sõnas ta.
Pobbol usub, et suvel üksikisiku tulumaksu laekumine paraneb, sest põllumajanduses on siis rohkem tööd ja suuremad palgad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles