Sadakond õpilast tutvus riigikaitselaagris sõdurieluga

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alo Aasma

Kaitseliidu Järva maleva korraldatud kolmepäevases riigikaitselaagris õppisid sadakond gümnaasiumis riigikaitsekursuse läbinud noort välitingimustes hakkama saamist ning sõdurielu põhioskusi.

Laagris osalesid gümnasistid Paide ühisgümnaasiumist ja gümnaasiumist, Türi majandusgümnaasiumist ning Koeru keskkoolist ja Suure-Jaani gümnaasiumist.

Mustla-Nõmmel Kroonu klubi territooriumil toimunud riigikaitselaagrit külastas reedel ka kaitseminister Jaak Aaviksoo, kes rõhutas noortega rääkides kodanike kaitsetahte olulisust riigikaitse ülesehitamisel. „Heidutusvõimel on riigikaitses väga oluline roll," sõnas minister.

Riigikaitselaagri laagriülema kapten Lauri Lipu sõnul püüab Järva malev laagriga näidata riigikaitseõpet õppivatele noortele, milline näeb elu välja kaitsejõududes, et kunagi ajateenistusse astudes või näiteks kaitseliiduga liitudes oleks neil selgem ettekujutus ees ootavast.

Lipu sõnul jäid nii korraldajad kui noored tänavuse laagriga igati rahule. „Sel aastal osales laagris 91 õpilast, mis on märgatavalt rohkem kui varasematel aastatel, mis näitab, et noorte motiveeritus on kasvamas. Noorte jaoks me seda laagrit korraldamegi," lausus Lipp.

Kolmepäevases laagris ehitasid rühmadesse ja jagudesse formeeritud noored üles laagripaiga, õppisid riviõpet, omandasid teadmisi kaitseväes ja kaitseliidus kasutatavatest sidevahenditest ning relvadest ning tegid läbi mitmeid muid ülesandeid ja võistlusi alates patrullimisest kuni laagri kaitsmiseni vastutegevuse eest.
Ööd veetsid noored telkides, kus pidid vahetustega terve öö ahjuvalves olema. Mitmel korral öösel toimusid ka häired, kus õpilased pidid sisse võtma kaitsepositsioonid ning kaitsma laagrit vastutegevuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles