Fond toetab pärandi säilimist ja spetsialiste

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel allkirjastati hea tahte lepe noore spetsialisti stipendiumi väljaandmiseks. Järva ettevõtjate seltsi president Enno Rõõs (pildil) sõnas, et toetuse puhul pole kõige olulisem rahapool, vaid see, et noor inimene tunneb, et on maakonda oodatud.
Reedel allkirjastati hea tahte lepe noore spetsialisti stipendiumi väljaandmiseks. Järva ettevõtjate seltsi president Enno Rõõs (pildil) sõnas, et toetuse puhul pole kõige olulisem rahapool, vaid see, et noor inimene tunneb, et on maakonda oodatud. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaa Kogukonnafondi hallatav Järvamaa pärandi sihtkapital jagas aprillis esimesi toetusi. Sel nädalal sai alguse uus konkurss, mil kogukonnafond ootab taotlusi noore spetsialisti stipendiumile.

Järvamaa pärandi sihtkapital tõestab, et ligi aasta tagasi tehtud üle-eestilistest mõttetalgutest oli kasu. Sealt sai sihtkapitali mõte alguse ja aprillis jagas see esimest korda nelja kavandi vahel 8150 krooni. Neli taotlejat küsis 11 075 krooni.

Järvamaa Kogukonnafondi nõukogu esimees Valev Väljaots lausus, et raha annetas 16 eraisikut ja neli organisatsiooni, pool summast jagaski sihtkapital nelja taotleja vahel. «Ainult kogukonna liikmete annetuste toel see teoks saigi ja et ka järgmisel aastal oleks võimalik raha jagada, on oluline, et ka tänavu tuleks annetusi,» lausus ta.

Toetuse määramisel said kaasa rääkida kõik, kes olid aasta jooksul andnud vähemalt tuhat krooni. Nii on see ka noore spetsialisti stipendiumi puhul.
Eelmisel reedel kirjutati Järvamaa Kogukonnafondi eestvedamisel alla hea tahte leppele, millega osapooled lubasid kaasa aidata stipendiumi väljaandmisele ja võtsid kohustuse teha hiljemalt 30. aprilliks annetuse Järvamaa Kodukonnafondi kontole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles