Võlanõustaja aitab makseraskustes olijaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juristiharidusega Merle Albrant läbis 160tunnise võlanõustaja koolituse ning tahab makseraskustesse sattunutele tasuta nõustamist pakkuma hakata nii Paides kui Türil.
Juristiharidusega Merle Albrant läbis 160tunnise võlanõustaja koolituse ning tahab makseraskustesse sattunutele tasuta nõustamist pakkuma hakata nii Paides kui Türil. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Võlanõustaja aitab makseraskustesse sattunul lahendusi leida ja on võlgnikule abiks läbirääkimistel võlausaldajatega. Paari kuu pärast peaks nõustamisteenus olema kättesaadav ka järvalastele.

Märtsi lõpul sai türilane Merle Albrant pärast 160tunnist koolitust kätte võlanõustaja kutsetunnistuse. Seni vaid Järva naiste varjupaiga kliente nõustanud Albrant tahab suvel hakata makseraskustes olijatele nõustamist pakkuma nii Paides kui Türil.

Võlanõustamine on tasuta sotsiaalteenus ja kuigi kohalikele omavalitsustele pole pandud kohustust seda teenust pakkuda, on mitu linnavalitsust seda vajalikuks pidanud ja leidnud ruumid, kus võlanõustaja mõnel korral nädalas kliente vastu võtab.

Kuidas võlanõustaja saab võlgadesse sattunut aidata?

Võlanõustamisteenus on terviklik abiliik ja mõeldud eelkõige neile, kel majandusraskustest põhjustatuna on tekkinud või tekkimas sotsiaalseid probleeme.
Tihti on inimestel oma võlakoormuse tõttu julgus kadunud, nad ei julge enam suhelda, hoiavad teistest eemale, sest neil on võlgade pärast häbi.
Kui on juba oht kodust ilma jääda, on tihti ka lootus kadunud. Võlanõustamine aitab inimesel hakata nägema, et olukorrast on võimalik välja tulla, aitab lootuse tagasi tuua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles