Vetelpääste läheb vabatahtlike kätte

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes Paide tehisjärvel tänavu suvel ujujaid valvama hakkab, pole veel kindel, kuid ühe võimalusena kaalutakse vabatahtlike kaasamist.
Kes Paide tehisjärvel tänavu suvel ujujaid valvama hakkab, pole veel kindel, kuid ühe võimalusena kaalutakse vabatahtlike kaasamist. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kulude kokkuhoiu tõttu võivad mitmes Järvamaa rannas tänavu suvel elukutseliste vetelpäästjate asemel ametis olla vabatahtlikud.

Järva-Jaani vallavanem Arto Saar annab oma blogis teada, et 5. mail kell 18 on vallamajja oodatud inimesed, kes sooviksid osaleda vabatahtlikest koosneva rannavalve töös.
Saar lausus, et kuna vallavalitsuse eelarve on pingeline, samas on alevikus avalik ujumiskoht, kus võiks rannavalve olla, proovib vald tänavu murda mure vabatahtlike abil.

Saar selgitas, et tarvis läheb 15–20 inimest, kes oleksid valves kolmel suvekuul. «Kui iga inimene oleks valves  kolm kuni viis päeva, olekski turvalisus tagatud,» ütles ta.
Esimene vabatahtlik rannavalvur võiks järve ääres koha sisse võtta 1. juunil.

Koeru vallavanem Aldo Tamm ütles, et valla eelarves pole raha Väinjärvele vetelpäästeteenust osta, mistõttu on kavas lahendada olukord vabatahtlike abiga nagu Järva-Jaanis.

Paide abilinnapea Kaido Ivask ütles, et pole veel teada, kuidas  suvel tehisjärve ääres vetelpäästet korraldada.

Ivask kinnitas, et vetelpäästeküsimused tuleb ära otsustada lähema kolme nädala jooksul ja kindlasti kaaluda Paideski vabatahtlike kaasamist.

Türi abivallavanem Üllar Vahtramäe ütles, et Türi vallas käivad läbirääkimised suvise järveäärse vetelpäästeteenuse ostuks ja  homme on kohtumine teenusepakkujatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles