Heategijad viisid lastekodulapsed välisreisile

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teel Rootsi külastasid Järvamaa lasteabikeskuse kasvandikud laevas kaptenisilda.
Teel Rootsi külastasid Järvamaa lasteabikeskuse kasvandikud laevas kaptenisilda. Foto: Erakogu

Enamikule Järvamaa lasteabikeskuse kasvandikele jääb eelmine nädalavahetus meelde seoses esimese välisreisiga, heategijate abiga käis 23 last ja noort Rootsis.

Rahvusvahelise liikumise Round Table RT-9 Paide klubi, kelle ettevõtmist toetas ka RT-2 Tallinna klubi, sõidutas eelmisel reedel 23 Järvamaa lasteabikeskuse last ja kuus kasvatajat rongiga Tallinna.

Balti jaamast kõndisid nad sadamasse, kust suundusid laevaga Rootsi. Tagasi koju saabusid nad pühapäeval.
Järvamaa lasteabikeskuse juhataja Helle Jago lausus, et sõit jättis lastele kustumatu mälestuse. «Mina olen kuulnud vaid positiivset tagasisidet,» lisas ta.

Jago märkis, et vaid üks laps oli varem välismaal käinud, teistele oli see esimene välisreis. «Isegi, kui kool korraldaks reisi, siis me ei saaks selle eest maksta,» lausus ta.

Kuid mitte ainult välismaal käimine polnud lastele uus. «Osa sai esimest korda rongiga sõita, osa nägi elus esimest korda merd ja mõni polnud Tallinnaski käinud,» täpsustas Jago.

Laevas külastasid lapsed kaptenisilda, Stockholmis jalutasid linnas ja vaatasid kuningalossi juures asuvat kuninglikku relvahoidlat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles