Enamik omavalitsusi toetab turismiinfokeskust

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Järvamaa arenduskeskuse nõukogu esimees Kristjan Kõljalg andis teada, et aprilli lõpu seisuga on selge, et kümme Järvamaa omavalitsuse volikogu kaheteistkümnest on otsustanud toetada Järvamaa turismiinfokeskuse tegevust 2011. - 2016. aastal.

"Tänaseks ei ole oma seisukohta jõudnud veel võtta Ambla ja Albu vallavolikogud, kuid loodetavasti näevad ka need kaks omavalitsust võimalust lüüa kaasa kogu maakonda ühendavas koostööprojektis," lisas Kõljalg.

Suurimad toetajad on Türi vald kuni 20 000, Paide linn kuni 15 000 ja Paide vald kuni 12 500 krooniga aastas. Omavalitsused on otsustanud panustada kokku üle 80 000 krooni aastas turismiinfokeskuse edasisse tegevusse.

Kõljalg lausus, et teatavasti vähendab EAS alates järgmisest aastast turismiinfokeskuste rahastamist ning Järvamaal on plaanis lisaks omavalitsustele kaasata rahastajate hulka ka turismiettevõtjad.

Kõljalg selgitas, et omavalitsuste garantii turismiinfokeskuse edasise rahastamise jaoks vähemalt järgneval viiel aastal on vajalik, et keskus saaks koos Euroopa Liidu tõukefondide vahenditega endale kaasaegsed ruumid.

Järvamaa turismiinfokeskuse tulevased ruumid, mis on kavas remontida, on aadressil Paide Keskväljak 8 (Kuma Foto kaupluse kõrval).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles