Volinik tegi Türi koolireformi kohta kodulehe

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi gümnaasiumi algklasside maja
Türi gümnaasiumi algklasside maja Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Türi vallavolikogu liige, Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni kuuluv Otto Maamägi tegi seoses Türi koolireformiga kodulehe. „Loodan, et see on emotsioonivaba ja informatiivne, aga sinna saab valada oma emotsioone," sõnas ta.

Loodud kodulehel kirjutab Maamägi, et tema isiklikult pooldas eelmisel volikogu istungil eelnõu peatamist ja kuna see erines uuringust oluliselt (progümnaasiumi variant jäeti täielikult välja), leidis ta, et kogukonda on vajalik teavitada, aru pidada ning lahti seletada reformiga kaasnevad ümberkorraldused ja valupunktid valla õpilastele, pedagoogidele, lastevanematele.

„Volikogu on ju määratud täide viima kogukonna tahet ja vajadusi kaitsma. Kuna seda ei tehtud ja otsus võeti vastu põhikooli ja nn puhta gümnaasiumi loomiseks Türil, siis minu otsus oli väljendada oma isiklikku arvamust antud küsimuses protestiga lahkuda istungilt sellel korral kohe peale otsuse vastuvõtmist," kirjutab ta.

Maamägi lisab, et tal on mõte kokku kutsuda valla pedagoogide koosolek antud teemal ning läbi kodulehe teha statistikat elanike mõtetest ja soovidest ning viia see kokkuvõttena volikogu ette.

Kodulehte näeb SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles