Sotsid tahavad võimule tulla

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku erakonna valimispidu
Sotsiaaldemokraatliku erakonna valimispidu Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna ilmnenud uudise valguses, mille kohaselt ei esita Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Paide osakond Reformierakonnaga sõlmitud koalitsioonilepingus ettenähtud linnapea ametikohale Kaido Ivaskit vaid on otsimas uut kandidaati, teevad sotsiaaldemokraadid IRLile ettepaneku alustada ühiseid koalitsiooniläbirääkimisi.

Sotsiaaldemokraatide linnavolikogu esindaja Kulno Kleini sõnul räägiksid IRLi ja SDE koalitsiooni poolt mitmed argumendid. «Kuna IRLil pole hetkel välja käia oma linnapeakandidaati, küll aga mitmeid tugevaid volikogu esimehe kandidaate, siis teeme ettepaneku valida linnapeaks valijatelt pea 400 häälega ülitugeva mandaadi saanud Alo Aasma ning volikogu esimeheks või saada IRLis kas Mihhail Feštšin, endine volikogu esimees Ants Hiiemaa või miks mitte ka Kaido Ivask,» lausus Klein.

Ka linnajuhtimises oleks IRLi ja SDE juhtimisel tasakaal kaheksa aastat järjepanu võimul olnud IRLi kogemuste ning valijatelt väga selge ning tugeva mandaadi saanud sotsiaaldemokraatide ideede ja eesmärkide ning nende nägemusel uue poliitilise kultuuri ning avatud ja kaasava valitsemisstiili vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles