Lugejamäng: kas oskad vastata "Järva kilva" küsimustele?

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kevade".
"Kevade". Foto: Kaader filmist

"Järva kilva" järjekordne etapp oli teisipäeval Aravete kultuurimajas. Koostöös korraldajatega anname ka lugejatele võimaluse vastata viiele mängus kõlanud huvitavale küsimusele.

Vastused võib saata aadressil toimetus@jt.ee (et "Järva kilva" mängijad juba teavad õigeid vastuseid, siis on aus, kui nad selles lugejamängus ei osale).
Esimesed kolm kõigile viiele küsimusele õigesti vastanut saavad auhinnaks Järva Teataja poekoti. Õiged vastused ja tulemused avaldame homme kell 13.

KÜSIMUSED
1. O. Lutsu «Kevade» tõi esimest korda lavale Leo Kalmet 1937. aasta Draamastuudio teatris. Tootsi mängis muidugi 47aastane Mari Möldre. Kes mängis Kiirt?

2. Mis nime all tunneb maailm 1936. a sündinud argentiinlast Jose Mario Bergogliot?

3. Aastatel 1927–1941 raiuti USA ajaloo 150. aastapäeva tähistamiseks Lõuna-Dakota Mount Rushmore`i nelja presidendi 18meetrised büstid. Need olid George Washington, Thomas Jefferson, Theodor Roosvelt ja ..... Kes oli neljas?

4. Seda mõisat valitsesid von Traubenbergid alates 1806. aastast üle 100 aasta. 1912 ostis Talurahva Pank pool mõisat endale ning kuni 1991 oli mõis jaotatud kaheks. Nõukogude ajal oli kaua aega seal jõuka kolhoosi kontor, praegu on rahvamaja ja muuseum. Nimetage see mõis?

5. Värsslugu «Piripilli-Liisu» ilmus juba 1906. a. Piripilli-Liisu on tüdruk, kes nutab iga asja peale. TEA Kirjastus andis selle 2009. a taas välja. Kes on selle värssloo autor?
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles