Töötud õpivad käsitööd tegema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Rahvakunstiühing Veimevakk sai hasartmängumaksu nõukogult 21 300 krooni toetust ja aitab nüüd töötutel käsitööõppe kaudu ühiskonda tagasi sulanduda.

«Projekti eesmärgiks on töötud kodunt välja saada, et nad saaks teistega suhelda ja nende enesehinnang tõuseks,» ütles Veimavaka juhatuse esimees Ülo Ormus.
Eile ja täna õpetas Thea Vesman töötuid fimost ehteid tegema, ees ootavad pabervoltimise, nõelviltimise ja lilleseade kursused.
Seda, et õpitud käsitööoskused võiks tulevikus ka leiva lauale tuua, kursusel osalenud Pille Raudsepp ei usu. «Paide laadal oli iga teine ehetemüüja, ma ei näe mõtet, et ka mina seal oleks,» põhjendas ta.
Raudsepp tuli kursusele, et kodunt välja saada ja midagi uut õppida. «Õpin ise rätsepaks ja käsitöö kuulub ka sinnakanti,» sõnas ta.
Omavalmistatud ehteid lubasid naised kindlasti kandma hakata. «Lähemegi kohe Lipi-Lapisse kõrvarõngajubinaid ostma,» ütles Raudsepp.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles