Lugejamäng: kas oskad vastata «Järva kilva» küsimustele?

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskogu on kokku kutsud Estoniasse 24. septembril kell 12.
Valimiskogu on kokku kutsud Estoniasse 24. septembril kell 12. Foto: Peeter Langovits / Postimees

«Järva kilva» järjekordne voor oli teisipäeval Türil. Koos korraldajatega anname ka lugejatele võimaluse vastata viiele mängus kõlanud huvitavale küsimusele.

Vastused võib saata aadressil toimetus@jt.ee (et «Järva kilva» mängijad juba teavad õigeid vastuseid, siis on aus, kui nad  lugejamängus ei osale).
Esimesed kolm kõigile viiele küsimusele õigesti vastanut saavad auhinnaks Järva Teataja poekoti. Õiged vastused ja tulemused avaldame homme tööpäeva lõpus.

KÜSIMUSED
1. 7. novembril 1939. a toimus Estonia kontserdisaalis pidulik aktus. Avasõnad lausus kaubanduskoja esimees Jaan Põdra. Sellele järgnes Ants Piibu tervitus. Järgnes kontsert. Saalis esireas istusid sõjavägede ülemjuhataja Johan Laidoner, peaminister Jüri Uluots ja teised ametlikud isikud. Mis tähtpäeva tähistati?

2. 13. veebruaril 1971 algas ETVs saatesari «Kiek in de Kök», kahe aasta pärast antakse see sari Lilian Kosenkraniuse juhtida, kes teeb uue nime «Vaata kööki» all 700 saadet. Kes olid need kaks saatejuhti, kes alustasid seda saatesarja «Kiek in de Kök`i» nime all?

3. 1933. a lehekuu Järvamaa Teatajast võime lugeda: «16. maist 1933 algas korrapärane omnibussi ühenduse pidamine Paide ja Tallinna vahel, mis oma avaruse ja mugavuse poolest ei jäta midagi soovida. Omnibuss sõidab igal hommikul kell pool 5 Paidest välja ja saabub Tallinna kell .......». Mis kell saabus artikli järgi omnibuss Tallinna. Pluss-miinus pool tundi annab veel 1 punkti!

4. Eestis on olnud juhtumeid, kus ametnikud kasutavad oma töös luulevormi. Mille poolest oli eriline Jaapani 2004. a riigikaitseraport?

5. Nimetage ese, mille osad on kand, kida, laba (leht, pale), nina, põhi, silm, tera ja vars (kuuas)! Sulgudes on osa paralleelnimetused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles