Lapsed päästsid surmast 2400 puud

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peetri põhikooli õpilased Jaan-Markus Järva (vasakul) ja Peeter Ratassepp on rahul, et kogusid kumbki nii palju vanapaberit, millest jätkub, et päästa üht puud raiumisest.
Peetri põhikooli õpilased Jaan-Markus Järva (vasakul) ja Peeter Ratassepp on rahul, et kogusid kumbki nii palju vanapaberit, millest jätkub, et päästa üht puud raiumisest. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Ligi kuus ja pool tuhat Järva- ja Raplamaa õpilast kogus kampaaniaga «Vanapaber 2010» 168 tonni vanapaberit, millega säästis 2400 puu elu ehk viis kuni kaheksa hektarit metsa.

Väätsa Prügila projektijuht Toomas Laimets ütles, et kaheksas vanapaberi kogumise kampaania läks hästi, tänavu olid sellesse kaasatud lisaks Järvamaa koolidele ka Raplamaa õpilased.
Vanapaberit korjas 32 kooli, neist 23 Järvamaalt ja üheksa Raplamaalt, ja 6487 õpilast.
Tänavuseks saagiks kujunes 168,823 tonni vanapaberit.


Gümnaasiumidest olid kõige agaramad korjajad Paide gümnaasiumi õpilased 31,480 ja põhikoolidest Kehtna põhikooli õpilased 9,960 tonni vanapaberiga.
Arvestuses kogutud vanapaberit ühe õpilase kohta oli parim Peetri põhikool 219 kilogrammiga.


 

TEAVE
Kogudes 70 kilogrammi vanapaberit, säästate ühe täiskasvanud puu raiumisest.
Valmistada paberit vanapaberist on tunduvalt odavam kui teha seda puidust.
Vanapaberi korjamine on Eestis võrreldes Lääne-Euroopa riikidega mitu korda väiksem.
Kui arvestada, et 70 kilogrammi vanapaberit päästab ühe puu elu, säästsid kampaanias osalenud lapsed 168 tonni kogutud vanapaberiga 2400 puud.
Kaheksa aastaga on vanapaberi korjamise kampaania käigus kogutud 1233 tonni vanapaberit ja päästetud 17 614 puud ehk üle 40 hektari metsa.
Allikas: Järva Teataja

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles