Harrastuskunstniku looming läheb sünniaastapäeval müüki

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi kultuurimaja
Türi kultuurimaja Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaa rahvakunstiühing Veimevakk korraldab 13.–19. jaanuarini Türi harrastuskunstniku Ilme Variku 70. sünniaastapäeva puhul tema maalide näitusmüügi.

Järvamaa rahvakunstiühingu Veimevakk juhatuse liige Ülo Ormus andis teada, et täna on viljaka harrastuskunstniku Ilme Variku 70. sünniaastapäev. Sellele mõeldes korraldab ühing 13.–19. jaanuarini Türi kultuurikeskuses tema maalide näitusmüügi.

«Väljas on Veimevaka käsutuses olevate Variku tööde paremik akvarellilehtedest raamitud akvarellide ja õlimaalideni, mille hinnad varieeruvad kümnest saja euroni,» selgitas Ormus. «Maksta saab ülekandega ja ostetud tööd saab kätte alates 20. jaanuarist.»

Peale selle näitab Veimekakk ka oma varasalve kogunenud käsitöid ja käsitööga seonduvat.

Näituse avamine on 13. jaanuaril kell 16 ja lõpetamine 19. jaanuaril kell 17.

Ilme Varik (9.01.1944 – 10.12.2006) andis kogu oma jõu Järvamaa rahvakunsti arengusse. Ta on olnud Järvamaa rahvakunstiühingu Veimevakk looja ja juht aastatel 1989–2006.

Varik elas Türil alates 1973. aastast. Aastatel 1973–1991 töötas ta Türi kultuurimajas kunstniku ja näituste korraldajana.

Maalima hakkas Ilme Varik 1966. aastal. Oma töödega esines ta paljudel näitustel, ta jagas teadmisi ja oskusi maalilaagrites ning oli aktiivne Järvamaa rahvakunstipäevade korraldaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles