Lillelaadal annavad tooni välismaalased

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Ennelõunal tekkis Türi lillelaadal kohati tunne, et kauplemine ei käi mitte Eestis, vaid Soomes, sest põhjanaabrite keelt oli kuulda sama palju kui eesti keelt.

Tallinna sadamast vooris laadale kümneid suuri busse Soome ja Rootsi aiasõpradega. Soomlane Sari Vänskä ütles, et tema kuulub käsitööseltsi, mis tellis bussi ja sõidutas 35 seltsi liiget Türi laadale.


Juba tund pärast laadale jõudmist oli Vänskä veendunud, et üle lahe sõit tasus kuhjaga ära, sest oli saanud aeda ohtralt uusi ideid ja taimi.


Türi lillelaada korraldaja Eino Sepp ütles, et soomlasi ja rootslasi peaks lilleaadale tulema mõni tuhat. «Ega me täpset arvu teagi, sest lisaks turismifirmade kaudu tulijatele on selliseid, kes tulevad lihtsalt suure bussiga ja ostavad kohapeal piletid,» selgitas ta. «Just hetk tagasi sain kõne ühelt Rootsi turismifirma inimeselt, kes ütles, et sadamast alustas Türi poole sõitu 12 nende bussi.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles