Lillelaada külastajad hoidsid raha kokku

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Türi lillelaada korraldaja Eino Sepp ütles, et kuigi külastajate rekord jäi tänavu löömata, võib seda küll kinnitada, et nii palju välismaalasi kui möödunud nädalavahetusel pole laadal kunagi käinud.

Müüjad tunnistasid Sepale, et laadaliste kaup meeldis, kuid oli aru saada, et raha on võimalik kulutada vähem kui eelmistel aastatel. «Noorte rahakotti on töötus tühjendanud ja ega siis pensionäridki priisata saa,» lisas ta.


Sepa ütlust mööda läks taimemüüjatest kõige paremini neil, kel oli pakkuda nii-öelda vanaema aia püsikuid. «Kohalikke püsikuid ostsid kõige rohkem rootslased, kuid ka soomlased,» lausus ta. «Väga suur nõudlus oli näiteks murtudsüdame järele.»


Sepp märkis, et kauplejaid oli palju ja mõnes valdkonnas oli konkurents liigagi suur, mis tähendas, et käibed jäid loodetust väiksemaks.


Sepp oli rahul sellega, et kui muidu on lõviosa külastajatest käinud laadal laupäeval, siis tänavu olid ka reede ja pühapäev populaarsed. «Seetõttu polnud laupäeval Türil liiklusummikuid ja ka laadaplatsil oli lahedam liikuda,» lisas ta. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles