Aialinnud ootavad ülelugemist

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Reedest pühapäevani kutsub Eesti ornitoloogiaühing kõiki huvilisi osalema talvisel aialinnuvaatlusel, millest on kujunenud populaarseim linnuvaatlusüritus Eestis.

Ühingu teatel toimuvad linnuvaatluspäevad tänavu viiendat korda ning osalemine on lihtne: tuleb valida endale aias või pargis hea nähtavusega vaatluskoht, mis on soovitavalt lindude toidumaja või toitmispaiga läheduses ning leida 24.-26. jaanuaril üks tund vaba aega valitud kohas lindude tegevuse jälgimiseks.

Toidumaja ümber askeldavaid linde vaadelda kasvõi toast läbi akna ja seda võib teha nii üksi kui koos pere või sõpradega. Selle tunni jooksul tuleb kõik vaatluspaigas kohatud linnuliigid ka kirja panna ning iga liigi puhul üles märkida kõige suurem korraga nähtud isendite arv.

Vaatlustulemused võib edastada aialinnuvaatluse kodulehel asuvasse online ankeeti http://www.eoy.ee/talv/vaatlusankeet/ või saata posti teel: Eesti ornitoloogiaühing, Veski 4, Tartu 51005.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles