Eivere mõis läks 30 miljoniga müüki

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eivere mõisa endine omanik Janne Lahti.
Eivere mõisa endine omanik Janne Lahti. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Seitse aastat Eivere mõisat taastanud ja seal eksklusiivse majutuskoha avanud Soome pere otsustas kodumaale tagasi kolida ja pani mõisa 30 miljoni krooniga müüki.

Eivere mõisa omanik Janne Lahti ütles, et mõis oli pere üks projekt, mis on nüüd valmis saanud ja ees ootavad uued proovikivid. «Meie kuueaastane tütar läheb järgmisel sügisel kooli ja selleks kolime Soome tagasi,» täpsustas ta.

Lahti kinnitas, et müügiga tal kiiret pole, mistõttu pakub ta seni majutust edasi, samuti saab Eiveres korraldada pidusid ja konverentse. «Loodan, et sama tegevust jätkab ka uus omanik, kuid eks see ole juba tema otsustada,» lisas ta.


30 miljoni kroonist müügihinda ei pea Lahti kõrgeks, sest isegi lagunenud mõisate eest küsitakse soolast hinda, kuid selliste puhul tuleb arvestada, et kompleksi taastamine võtab palju raha ja aega.
Müügiedule annab Lahti hinnangul kinnitust ka asjaolu, et eelmisel aastal oli mõis kasumis ja kliendid on teenusega igati rahul olnud.


Seda, et pangad ei anna praegu kergel käel laenu, ei pea Lahti samuti takistuseks. «Inimene, kes selle mõisa ostab, ei lähegi panka laenu võtma,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles