Põhjaka mõis meelitab lihtsate koduste toitudega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjaka mõisa kokad Ott Tomik (vasakult), Joel Kannimäe ja Märt Metsallik.
Põhjaka mõisa kokad Ott Tomik (vasakult), Joel Kannimäe ja Märt Metsallik. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Neil, kes peavad lugu kohalikust toorainest valmistatud lihtsast ja maitsvast toidust, on põhjust rõõmustada, sest homsest saab seda nautida Põhjaka mõisas.

Homme hommikul kell kümme on Põhjaka kokad Joel Kannimäe, Märt Metsallik ja Ott Tomik valmis esimesi külastajaid kostitama.
Toidukoha menüü jääb lahtiseks ja sõltub jooksvalt saadavast toorainest, aga alati peaks pakkumises olema vähemalt üks kala- ja üks liharoog, värske salat, supp, kohapeal küpsetatud leib ja sai ning kohvi kõrvale mõni kook. «Menüü on lühike, aga paindlik,» selgitas Tomik. «Toorained, mida kasutame, paneme kodulehele üles, aga toidud, mis me neist teeme, võivad iga päev muutuda.»

Kohalikku värsket toorainet peavad kokad Põhjaka toidukoha üheks suuremaks plussiks. Poolfabrikaate nad ei kasuta, värske liha, puu- ja köögiviljad ning hoidised ostavad kokku ümberkaudsetelt kasvatajatelt. «Kui keegi teeb midagi põnevat: kuivatab liha või teeb juustu või koduõlut ja tahab turgu leida, võib meile maitsta tuua,» lisas Kannimäe.


Mõisaga seotud Hannes Tamjärv tunnistas, et teeäärse teemajana on ta Põhjakat ette kujutanud juba aastast 2004, mil ta Järvamaale Rocca al Mare kooli loodusklassi rajama hakkas.
Kui mõni aasta hiljem oli Vodja koolile kokka vaja, mõtles Tamjärv Tallinna restoranides töötanud noori mehi maale tööle meelitades salamisi ka Põhjakale.
Toidukoha avamine on Tamjärve hinnangul suurepärane uudis. «Minu käsi on seal kahjuks vähe mängus, aga see on ka ühe minu unistuse teostumine,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles