Politsei: pidasime kinni 19aastase noormehe

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Arvet Mägi

Paide politsei on teinud kindlaks 19-aastase noormehe, keda on alust kahtlustada 2013. aasta sügisel Järvamaal toimunud kahe põlengu põhjustamises. Tema suhtes on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb asja rikkumist või hävitamist, mille eest on ette nähtud rahaline karistus või kuni viieaastane vangistuse.


Politseil ei ole andmeid selle kohta, et kinni peetud isik oleks seotud teiste põlengutega ning, et oleks tegemist sarisüütamistega. Möödunud aastal toimus Järvamaal viis tulekahju, mis pälvisid meedias suurt tähelepanu. Kõigi uurimiseks algatas politsei kriminaalmenetluse.

Lääne prefektuur pani seoses suvel ja sügisel Järvamaal toimunud põlengutega välja täiendavad patrullid. Möödunud aasta detsembrist kuni käesoleva aasta jaanuarini tegi politsei süütamiste ärahoidmise ja süütajate tabamiseks täiendavat patrullimist kokku 1253 tundi. Lisaks politseinikele käisid patrullimas ka kaitseliitlased, kelle tegevust toetasid eraettevõtjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles