Järvamaa otsib perearste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oisu perearstikeskuses võtab alates juunist haigeid vastu asendusarst. Tühjad koridorid on tõestus sellele, et haigeid on piirkonnas vähe ja nimistu väike, mis võib pidada üheks põhjuseks, miks Järvamaal perearste napib.
Oisu perearstikeskuses võtab alates juunist haigeid vastu asendusarst. Tühjad koridorid on tõestus sellele, et haigeid on piirkonnas vähe ja nimistu väike, mis võib pidada üheks põhjuseks, miks Järvamaal perearste napib. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järva maavanem kuulutas välja avaliku konkursi perearstinimistute moodustamise õiguse andmiseks Türi valla teeninduspiirkonnas töökohaga Oisu alevikus, Paide linna ja valla teeninduspiirkonnas töökohaga Paide linnas ning Koeru teeninduspiirkonnas töökohaga Koeru alevikus.

Et korraga on käimas koguni kolm konkurssi, uuris Järva Teataja, kuhu Järvamaa perearstid jäänud on.
Kui Järvamaa perearstide seltsi juhatuse esimees,  Paide perearst Ingrid Alt oli oma väljaütlemistes karmim ja hindas olukorda halvaks, siis maavalitsuse ametnike hinnangul muretseda nii palju põhjust pole.

Küsimusele, kuhu Järvamaa perearstid jäänud on, vastas Alt, et arstid on jäänud haigeks, pensionile või ära surnud. «Need nimistud on meil vabad,» lisas ta.  
Alt sõnas, et praegu on olukord, kus osa kohti võibki jääda täitmata, sest arsti pole kuskilt tulemas.


Samale küsimusele vastas Järva maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja asetäitja Inge Mihkelsaar, et kolm konkurssi on kuulutatud välja hoopis selle pärast, et kahe arsti tegevusloa tähtaeg on läbi. «Praegused perearstid ei lähe kuhugi, aga nende tegevusluba on tähtajaline ja neil lihtsalt tähtaeg täitub,» selgitas ta.  

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles