Järelvalveta tuli andis päästjatele tööd

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Kaspar Pokk/Kuma

Päästeameti operatiivkorrapidaja Andrei Rikberg ütles, et suuremaid kulupõlenguid päästekeskuses nädalavahetusel ei registreeritud, ent ühe väljakutse said päästjad laupäeva öösel kella 2 paiku Türile, kus tehisjärve ääres põles järelvalveta jäetud jäetud lõke.

Teisel korral pidi päästjad kustutama väiksemat põlengut endise Paide lihakombinaadi juures laupäeval kella 21 ajal. „ Ilmselt oli keegi suitsukoni maha visanud ja see süütas kuivanud maapinna,” pakkus Rikberg.

Ta tuletas meelde, et kuigi ilmastikuolud soosivad praegu aiatöid, peavad majaomanikud aiaprahti ja kulu põletades kindlasti täitma ka tuleohutusreegleid ning tegema eelnevalt selgeks kuhu ja kui suurt lõket tohib teha ja mida ütlevad selle kohta kohaliku omavalitsuse reeglid.

Mitte mingil juhul ei tohi jätta lõket järelevalveta ja juba enne tiku tõmbamist tuleb kustutusvahendid valmis seada.
Soojade ilmadega algab ka grillihooaeg, kuid siingi kehtivad omad nõuded. Lahtise leegiga grill peab asetsema hoonest, põlevmaterjalidest, metsast ja kuivanud taimestikust vähemalt viie meetri kaugusel ning söega grill vähemalt kahe meetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles