Türil mehe surnuks tulistanu esitas riigikohtule kaebuse

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Tome
Nikolai Tome Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Kuu aega tagasi otsustas Tallinna ringkonnakohus jätta muutmata 2012. aasta augustis Türil Auris Mäsaku surnuks tulistanud Nikolai Tome kaheksa-aastase vanglakaristuse.

Tallinna halduskohtu ja ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu ütles, et Tome kaitsja esitas esmaspäeval

vastavas asjas riigikohtule kassatsioonkaebuse.

Tallinna ringkonnakohus ei rahuldanud Tome kaitsja kaebust ning jättis talle mõrva, tapmiskatse, kehalise väärkohtlemise ja tulirelva ebaseadusliku omamise eest mõistetud karistuse muutmata.

Nikolai Tome möödunud aasta oktoobris Pärnu maakohtus end mõrvas süüdi ei tunnistanud, sest tema ütlust mööda oli tegemist hädakaitsega.

Süüdistuse järgi tulistas Tome 2012. aasta 27. augusti keskpäeval kaht Türil Tehnika tänava kontorihoone ees seisvat meest, kellest üks oli Auris Mäsak.

Pärast tulistamist jooksid mõlemad mehed ära. Seejärel jooksis Tome relva käes hoides kontorihoonest välja ning asus Mäsakut taga ajama.

Tome nägi Mäsakut hoonetevahelisel alal ning tulistas õhku. Too jooksis seepeale juhuslikult läheduses viibinud töömehe selja taha. Tome tulistas varjunud mehe suunas, kuid tabas töömeest ja tekitas talle sellega kehavigastusi.

Järgnevate sündmuste käigus tulistas Tome mitmel korral Mäsakut, kes suri saadud vigastustesse kohapeal.

Tome põgenes sündmuskohalt, kuid politsei tabas ta sama päeva õhtul. (JT, BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles