Kuningad lükkasid tähtsad otsused uude nädalasse

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide kuningad
Paide kuningad Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Paide linna neli kuningat, Murulaid VI, Ivo IX, Tõeleid VI ja Jüri VI, andsid eelmisel kuul teada, et nende ametiaeg saab ümber ja seetõttu otsivad nad Paides elavaid mehi, kes sooviksid kaheks aastaks selle auaameti enda õlgadele võtta. Kroonitud pead said neljapäeva õhtul kokku koosolekulaua taga, kuid veel jäi lahtiseks, kes nende ameti üle võtavad. Uus nädal toob loodetavasti selgust.

"Mitte ilmaaegu ei seadnud me kuningaks saamise tingimustest esimeseks soovi: kui tegudele ei sunni kullakott, siis ilma kõva tahteta ei sünni miski. Seetõttu kutsume meie, Murulaid VI, Ivo IX, Tõeleid VI ja Jüri VI, kõiki mehepoegi, kes leiavad enese sees iha järgmisel kahel aastal austada Paidet kuningana, meile sellest teada andma hiljemalt jürikuu 15. kuupäevaks," seisab kuningate poolt märtsis avalikustatud üleskutses. Paraku polnud käesoleva nädala teisipäevaks, 15. aprilliks laekunud ühtegi avaldust võimalikelt troonipärijatelt.

Tõeleid VI (Kristjan Kõljalg) ütles, et see oligi peamine põhjus, miks kuningad otsustasid uule nädalal taas nõupidamiseks kokku saada. "Ühtegi avaldust ei laekunud, nüüd peamegi plaani, mis edasi saab," selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles