Kirglik kalamees peab seda näitust nägema

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Reier

Laupäeval, 10. mail kell 16 avatakse Türil Kohtu tänav 4 galeriis Ultra näitus „Kalale” mis heidab pilgu kalastamisele tänapäevast muistsete aegadeni välja.

Tavapäraste tehnikanäituste kõrval näeb seekord galeriis Ultra hoopis kalastustarvikuid ja kalapüügiga seonduvat. Näituse korraldaja Margus Tiitsmaa sõnul saab külastaja aimu sellest kuidas ja millega oli kirglik kalamees varustatud püügiretkele minnes aastakümned tagasi. „Ega tollal kaubandusest midagi saada ei olnud. Nii valmisid paljudel käsitööna landid ja õnged. Puuoksast tehtud taliõngi näeb näituselgi,” ütles ta.

Samuti saab Tiitsmaa sõnul kaeda kalateemalisi eksliibriseid, nõukaaegseid spinninguid ning võrri ja jalgratast millega kiiremini jõe äärde pääses. „Vanimad eksponaadid on Pärnu jõe äärest leitud luust õngekonks ja Peipsi äärest pärit keraamiline võrguraskus.”
On ka näha kuulsa Abu firma spinning ja ketas mida võib nimetada tänapäevaste moodsate ketaste esiisaks ja mille autoriks on legendi kohaselt eestlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles