Lubatud sära jäi ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Andrus Eesmaa

«Tule, söö ja sära!» kutsub Apelsinimaja silt Paide spordihalli ees sööma. Eeldus, et toit ja sära peaksid olema omavahel seotud, osutub ekslikuks.

Üllatus- ja nostalgiamomente pakub Apelsinimaja söögikoht küll. Esimene üllatus on asukoht. Omaette ruumi kohvikul polegi, vaid sooja toitu pakutakse otse spordihalli koridoris!


Ilmselt peaks vaade all olevale palliväljakule olema plussiks (nosid laua taga hot dogi ja jälgid silmanurgast pallimängu?), aga mul on heameel, et ei pea sama ruumi jagama higiste palli taga ajavate kooliõpilaste või korvpalluritega.


Koridori ühes otsas betoonseina ääres trepi all on kuus ümmargust lauda, nende ümber värvilised vaadikujulised plastmasstumbad, just nagu laste mängunurgas.
Liikumisruumi on söögikohas küllaga. Tualett on näiteks pika koridori teises otsas. «Neljas uks vasakule,» teatab teenindaja ja lisab, et valvelauast möödudes peaks paluma tualetis tule põlema panna.
Esimese sisehoovis asuva suvekohviku lauani on ka umbes kolmkümmend sammu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles