Vanasõidukid vuravad läbi jaaniaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa/Järva Teataja

Tänasest laupäevani vuravad Eesti teedel sajad vanasõidukid: üks seltskond sõidab Laitsest Lõuna-Eesti kaudu Pärnumaale, teine seltskond sõidab Pärnusse mööda jaanitule teekonda. Jaanitulelised tegid täna keskpäeval esimese pikema peatuse Türil.


Esimesena oli platsis Järva-Jaani vanatehnika varjupaiga juht Tuve Kärner koos 43aastase punase bussiga, mis veab pillimehi. «Järvamaalt teeb tuuri kaasa kaks orkestrit: Järva-Jaani-Koeru Priitahtlike Pritsimeste PasunaPoiste Punt, ehk ansambel 5 P ja Oisu kapell – neil on oma punane buss. Meie oleme ka ainukesed muusikamehed,» ütles Kärner.
Tema teada oli end jaanitule teekonnale kirja panud 126 vanasõidukit.
Türil pööravad eakad masinad otsa Oisu ja Kabala poole, et õhtuks jõuda Elva jaanitulele. Teiseks õhtuks jõuavad nad Võru ja kolmandaks Kilingi-Nõmme jaanitulele. «Teise teekonnaga kohtume 26. juunil Pärnus, seal toimub ühine paraad. Meie lõpetame oma teekonna Vändras,» lausus Kärner.
Kokku niisiis 830 kilomeetrit ja kolm jaanituld.
Parklasse vuras veel kolmaski punane buss, sedapuhku Soome numbrimärgiga. Erkki ja Aila Rajala tunnistasid, et sattusid vanasõidukitega teel kokku juhuslikult ja sõitsid lihtsalt vooluga kaasa. Tegelikult on nad oma 1962. aasta Citroëniga ümber Eesti matkamas. Kokku on nad oma vanasõidukiga läbi sõitnud 31 maad ja Eestis olnud varemgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles