Purjuspäi sõit läks maksma sadu tuhandeid kroone

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

31. mail kella 10.15 ajal sõitis Tallinna–Tartu maanteel Kükita Grilli läheduses kraavi veoauto, mille juhil tuvastati joove.

Tallinna poole liikuv betoonisegu vedav veoauto vänderdas teel ja lõpetas sõidu lõpuks kraavis. Auto kabiinist leidsid politseinikud hiljem viinapudeli ja alkomeeter näitas juhile rasket joovet.


Lääne ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Tiina Viru ütles, et purjust juht sai karistuseks tingimisi vanglakaristuse ja talt võeti ära ka juhtimisõigus.
Viru lisas, et purjuspäi sõit asetas mehe ka väga raskesse majandusolukorda, sest ta pidi kinni maksma avariiga tekitatud kahju. Kui suure summaga tegemist oli, ei tahtnud Viru avalikustada, kuid ütles, et jutt käib sadadest tuhandetest kroonidest. «Selle kahju on ta juba ka tasunud,» lisas ta.


Kolm päeva hiljem juhtus Koeru vallas Kapu teel üliraske liiklusõnnetus, kus sõiduauto BMW, mida juhtis 19aastane purjus Aivo, kaotas paremkurvis juhitavuse, paiskus teelt välja ja murdis oma teel ligi kümme puud. Autos oli neli noort meest, neist üks, 18aastane Georg hukkus sündmuskohal.


Viru ütles, et autojuht sai raskelt vigastada, mistõttu pole teda veel üle kuulutud ega talle süüdistust esitatud. «Ootame, et ta terveneks niipalju, et saab juba omal jõul liikuma,» sõnas ta.
Eelmisel reedel sõitis roolijoodik Tallinna–Tartu maanteel Koigi ja Imavere valla piiril otsa jalgratturile, kes hukkus. Viru ütles, et see juhtum on veel nii värske, et lisateavet pole anda. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles