Järvalased seavad Austraalias töötades ja puhates uusi sihte

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Lehtmets ja Asso Prii pidid läbi kõrbe sõites arvestama, et kui midagi juhtub, siis abi saamist tuleb kaua oodata. Nad ütlesid, et praegu enam sellise autoga, nagu neil siis oli, sellist sõitu ette võtta ei julgeks.
Andres Lehtmets ja Asso Prii pidid läbi kõrbe sõites arvestama, et kui midagi juhtub, siis abi saamist tuleb kaua oodata. Nad ütlesid, et praegu enam sellise autoga, nagu neil siis oli, sellist sõitu ette võtta ei julgeks. Foto: Erakogu

Ka Järvamaa noori on viimastel aastatel käinud Austraalias elusihte seadmas, teinud seal ülipikki tööpäevi, nautinud ulmelist loodust ja saanud tunda kohalike abivalmidust.

Asso Prii ja Andres Lehtmets lõpetasid viis aastat tagasi Paide ühisgümnaasiumi ning läksid õppima keskkonnatehnoloogiat. Paari kuuga oli mõlemal selge, et sellest asja ei saa ja keskkonnateadusega nad oma elu siduda ei taha.

Tuli mõelda, kuidas edasi. Asso õde oli samal ajal Austraalias ja saatis sõna, et tulgu nad sinna. Pikka mõtlemist polnud ning juba mõne kuu pärast lendasidki Asso ja Andres Eestist minema. Eelnevalt hankisid nad viisad ja laenasid vanematelt lennukipileti raha, kohapeal elamiseks oli raha mõneks nädalaks.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles