Jaanus Marrandi esitas avalduse Rahvaliidu fraktsioonist välja astumiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Marrandi
Jaanus Marrandi Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Rahvaliidust juuni keskel välja astunud ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga (SDE) ühinenud riigikogu liikmed Jaanus Marrandi, Karel Rüütli ja Jaan Õunapuu esitasid teisipäeval avaldused Rahvaliidu fraktsioonist välja astmiseks alates neljapäevast.

Rüütli, Marrandi ja Õunapuu lahkudes Rahvaliidu fraktsioon kaob, kuna siis jääb saadikurühma kaks inimest: Mai Treial ja Ester Tuiksoo. Samas peab parlamendi kodu- ja töökorraseaduse kohaselt fraktsiooni kuuluma vähemalt viis riigikogu liiget.

Marrandi ütles BNS-ile, et Karel Rüütli viis teisipäeval tema ja iseenda avaldused Rahvaliidu fraktsioonist väljaastumiseks riigikogusse. Jaan Õunapuu saatis enda avalduse fraktsioonist lahkumise kohta posti teel. "Nüüd jääb riigikogu juhatusel üle meie lahkumine alates neljapäevas kinnitada ja sellega lakkab Rahvaliidu fraktsioon eksisteerimast," lausus Marrandi. (BNS)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles