Suvepäevadel juhtunu ei pruugi olla tööõnnetus

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: AFP / Scanpix

Suvepäevadel juhtunud õnnetuse määratlemisel tööõnnetuseks, tuleb jälgida, mis asjaoludel see juhtus ja kuivõrd oli tegevustes osalemine vabatahtlik.

Kui töökollektiiviga ühisele meelelahutuslikule üritusele minek on vabatahtlik, siis sellel toimunud tegevuste käigus saadud vigastused ei ole alati tööõnnetused. Tööinspektsiooni töösuhete osakonna juhataja Meeli Miidla-Vanatalu toob näite ühe ettevõtte suvepäevadelt. «Olgugi, et osalejatele oli tööandja poolt korraldatud transport, toitlustamine, erinevad vaba aja veetmise võimalused ja ööbimine, ei olnud ühe mängu käigus töötaja kukkumise puhul tegemist tööõnnetusega, sest üritus toimus töötaja tööst vabal ajal ning osalemine oli vabatahtlik,» rääkis ta.

Miidla-Vanatalu selgitab, et kui tööandja oleks teinud suvepäevadel osalemise kohustuslikuks, näiteks oleks toimunud tööalane loeng või seminar või oleks omandatud töö jaoks praktilisi kogemusi või muud sellist, võiks sel ajal toimunud õnnetuse puhul tulla kõne alla õnnetuse lugemine tööõnnetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles