Hindajatele maitses enim mustikamoos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milvi Alev
Milvi Alev Foto: Andrus Eesmaa/Järva Teataja

Paide Kreisilinnapäeval hindas publik südasuviseid moose ja värskeid hapukurke juba teist aastat.

Küsimusele, milline tundub olevat võidumoos, vastas konkursi korraldaja Jaane Tammiste, et tasub vaadata, milline purk on kõige tühjem.

Kõige tühjemaks mekitud tundus olevat võistluspurk number 9, milles maasika toormoos ja purgil küsimus – ütle, mida on lisatud? «Küüslauku,» teadis Jaane Tammiste sosistada.

Sama popid olid maitsjate seas ka õunamoos rosinatega, mustika toormoos ja  mustikamoos. Kurkidest ei maksa rääkidagi: konkursile toodud kolm purki said vaevalt pool tundi laual olla, kui olid juba  tühjaks maitstud!

Konkursile «Südasuve moos» toodi kokku tosin moosi. Ligi paarisaja hindaja meelest oli parim paidelase Milvi Alevi mustikamoos. Jaane Tammiste lausus, et pilku tõmbas juba selle moosi pitsiline purk. Milvi Alev osales muide ka esimesel konkursil eelmisel suvel, siis pälvis tema maasikamoos kolmanda koha.

Teiseks tuli Maria Lota Lumiste mustika toormoos, mille valmistamiseks kulub liiter marju ja kaks klaasi suhkrut. Kalla kaussi, lase seista kuni suhkur sulab. Seejärel purusta marjad ettevaatlikult, sega, pane purki ja külmkappi.

Kolmanda koha viis koju võistluse korraldaja Jaane Tammiste ise oma Kotku talu maasika-tikri-mustsõstra moosiga.

Värsketest hapukurkidest hindasid maitsjad parimaks Kotku talu omad, teise koha pälvisid Mare Olevi Küünisaare kurgid ja kolmanda koha said türilase Thea Vesmani kurgid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles