Imavere jaanalinnufarmist pani plehku neli nandut

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nandud
Nandud Foto: Sassi talu

Esmaspäeva hommikul hirmutas hundikoer Imaveres Sassi talus aedikust minema neli nandut ehk Lõuna-Ameerika jaanalindu. Ühe linnu said omanikud hommikul kätte ning teise pärastlõunal. Kaks uitavad praegugi Imavere lähedal põldudel ringi.

Perenaine Inga Rohtsalu lausus, et neile on tulnud teateid, et linde on nähtud Tallinna-Tartu maanteelt. «Kuna rohi on pikk, siis neid näeb ainult siis, kui nad liiguvad,» ütles ta.

Kui keegi juhtub neid märkama, siis võiks helistada politseisse (110) või ka omanikele (56 657 199).

Rohtsalu lausus, et linde kartma ei pea, sest nad ei ole kurjad ning inimesi ei ründa. «Esialgu on nad kindlasti väga stressis ja hirmunud,» ütles ta.

Nandud kaaluvad tema sõnul 30-35 kilogrammi ning on veidi kõrgemad kui kured. Linnud võivad joosta kuni 50 kilomeetrit tunnis.

Rohtsalu lausus, et linnud karjas ei liigu ning kaks nandut on oma teed läinud.

Ta tõdes, et hea uudis on see, et kui nad alguses arvasid, et koer murdis maha kalkuni, siis hiljem leiti lind elusana üles, kuigi ta oli tõsiselt räsitud. Rohtsalu sõnul vaagub lind elu ja surma vahel.

Kokku on Sassi talus seitse nandut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles