Andres Anvelt: inimeste hirm kuritegevuse ees on vähenenud

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kas kurjategija vajab meedias anonüümsust?"  - arutelu Ühinenud Ajalehtede telgis
"Kas kurjategija vajab meedias anonüümsust?" - arutelu Ühinenud Ajalehtede telgis Foto: Birgit Itse/ Järva Teataja

«Kas kurjategijad vajavad meedias anonüümsust?». Selle üle arutlevad ajakirjanik Rasmus Kagge, justiitsminister Andres Anvelt, riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste. Arutelu juhib Sakala peatoimetaja Hans Väre.

Andres Anvelt ja Rait Maruste on seda meelt, et süüdi mõistetud kurjategija täisnime kasutamine ajakirjanduses on õigustatud niikaua, kuni karistud on kehtiv. "Karistusregistris on kurjategijate nimed nagunii avalikud. Kui inimene on sooritanud kuriteo, siis ta kannab vastutust ka ühiskonna ees moraalses mõttes. Kui ta on karistuse ära kandnud, on tal õigus jätkata normaalset elu," sõnas Anvelt. 

"Kui inimene on kord süüdi mõistetud, siis on tema akt olnud avaliku elu vastane või seda häiriv tegevus ja sellega on ta astunud avaliku elu sfääri. Niikaua, kuni ta on süüdi, võib olla ka tema nimi  avalikult kättesaadav," täiendas Maruste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles