Türil algab 140 miljonit maksev veeprojekt

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eeva Kaun

Kolmapäeval kell 12 paigaldatakse Türi kultuurimaja kõrval oleva vana veetorni juurde maasse esimene kanalisatsioonitoru, millega tähistatakse projekti «Türi linna ühisveevärgi- ja kanalisatsioonivõrgu rekonstrueerimine ja laiendamine» raames tehtavate tööde algust.

Projekti esialgseks maksumuseks on kavandatud kuni 139 294 000 krooni, millest Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi toetus sihtasutus keskkonnainvesteeringute keskus kaudu on kuni 107 376 869 krooni ja Türi valla omaosalus on kuni 31 917 131 krooni.

Projekti käigus rajatakse ligikaudu 15,8 kilomeetrit uusi veetorustikke ning rekonstrueeritakse ligikaudu 4,6 kilomeetrit olemasolevaid amortiseerunud veetorustikke, paigaldatakse 29 uut tuletõrjehüdranti, rajatakse umbes 7,7 kilomeetrit isevoolset kanalisatsioonitorustikku ja umbes 1,7 km survekanalisatsioonitorustikku; rekonstrueeritakse ligikaudu 5,2 kilomeetrit isevoolset kanalisatsioonitorustikku ja umbes 1,4 kilomeetrit survekanalisatsioonitorustikku, rajatakse 4 uut reoveepumplat ning rekonstrueeritakse 7 olemasolevat reoveepumplat; linna rohealasse (Tolli metsa) rajatakse uus linna veehaare (puurkaevude kompleks) ning ehitatakse välja joogiveetrass linna ning ostetakse reoveetrasside hooldamiseks survepesuauto koos vajaliku tehnikaga.
Ehitustööde valmimisajaks on 2012. aasta sügistalv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles