Ringhäälingumuuseum kaalub kolida ajaloolisesse koolimajja

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1924. aastal valminud koolimaja jääb järgmise aasta septembrist tühjaks.
1924. aastal valminud koolimaja jääb järgmise aasta septembrist tühjaks. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Eelmisel nädalal tegi Türi vallavalitsus Eesti ringhäälingumuuseumile ettepaneku kolida Türi gümnaasiumi algklasside majja, mis laseks ruumikitsikuses vaevleval asutusel taas vabamalt hingata.

Eesti ringhäälingumuuseumi direktor Juhan Sihver tunnistas, et muuseum sai vallavalitsuselt kirja vastava ettepanekuga.

Sihver ütles, et gümnaasiumi algklasside maja asukoht oleks muuseumile väga soodne, sest see on kesklinnas, lähedal on kultuurimaja, parkla, laste mänguväljak, kirik, kaugel pole ka järv. Kas ruumid on sobilikud, on Sihveri ütlust mööda veel vara öelda. «Koolimajaks ehitatud hoone ilmselt sellisel kujul muuseumile ei sobi, et kohe saab sisse kolida ja ongi kõik,» lausus ta.
Sihver sõnas, et kolimise üks eeldus on see, et hoidlad oleksid sellised, mis vastaksid igati asjade ja dokumentide säilitustingimustele.

Uut kohta on muuseumil aga vaja, sest praegused ruumid on jäänud väga kitsaks. Tõeline ruumipuudus saabus Sihveri andmetel tänavu. «Kui raadios või teles peaks täna midagi olulist maha kantama, siis meil poleks seda enam kuskile panna,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles