Minister: Väätsa eakatekodu saab olema soe seest ja väljast

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmen Kütt
Helmen Kütt Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt osaleb täna Järvamaal Väätsa eakatekodu nurgakivi asetamise tseremoonial. Järgmise aasta kevadel valmivas energiasäästlikust hoonest saab kodu kuni 40 eakale inimesele.

"Mul on kahtlemata hea meel, et täna ehitatakse kodu meie eakatele, mis saab olema soe nii seest kui väljast. Seest teevad maja soojaks siia elama ja töötama asuvad südamlikud inimesed ning ehitajad kannavad omakorda hoolt selle eest, et valmiks soe ja energiatõhus hoone,“ ütles sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt.

Eakatekodus on kohti kuni 40 inimesele. See on esimene hoolekandeasutus Väätsal, mis hakkab tulevikus teenindama nii Väätsa valla kui ka teiste valdade elanikke. Praegu elab seitse Väätsa eakat teiste omavalitsuste hooldekodudes.

Väätsa valda ehitatav eakatekodu on osa avalike hoonete energiasäästu projektist, mida rahastatakse Eesti-Šveitsi koostööprogrammist. Projekti eesmärk on üldkasutatavate hoonete energiatõhususe suurendamise ja uute ehitusstandardite arendamise läbi vähendada kasvuhoonegaase ja muid heitmeid.

Nurgakivi asetamise tseremoonial osalevad ka Šveitsi saatkonna esindaja Dominique Petter ja Eesti-Šveitsi koostööprogrammi koordinaator Olita Berzina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles