Mäo ümbersõit saab ainulaadsed müratõkked

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Ajaleht Postimees kirjutab, et Tallinna-Tartu maanteele Mäo ümbersõidu juurde rajatakse Eestis esmakordselt paekivist müratõke.

Maanteeameti avalike suhete peaspetsialist Allan Kasesalu ütles Postimehele, et nüüdisaegne maantee ei tähenda ainult asfaltbetooniga kaetud teeriba, vaid ka keskkonnaga harmoneeruvat kooslust. Paekivi on siinkohal kujunduslik element, mis täidab ka müra hajutamise funktsiooni.
Seda, kui palju seesugused barjäärid maksma lähevad, keeldus Kasesalu ärisaladuse tõttu Postimehele avaldamast. Küll aga mainis ta, et teelõigu maksumus koos haljastusega on 475 miljonit krooni ja tõkete ehituseks eraldi raha ei kulutatud.
Paekivist müratõkked on 30 meetrit pikad, pool meetrit laiad ja kaks ja pool meetrit kõrged. Kokku ehitatakse sellest materjalist müraaeda ligi poole kilomeetri ulatuses.
Loe lähemalt ajalehest Postimees või Postimees Plussist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles