Elustamist proovis 500 järvalast

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silvi Lukjanov

Neljapäeval  üle- Euroopalisel  südame taaskäivitamise päeval proovis Järvamaal viies avalikus kohas mannekeeni peal elustamist pooltuhat järvalast.

Järvamaal teenust osutava Tartu kiirabi eestvedamisel said soovijad elustamisnuku peale südamemassaaži teha Paides ja Türil. Paides olid kiirabitöötajad ja vabatahtlikud elustamisnukkudega väljas kauplustes Selver ja Maksimarket ning E-Piima spordihallis, Türil kaubakeskuses ja ujulas.

Ettevõtmise ühe koostööpartneri Eesti Punase risti Järvamaa seltsi sekretär Ulvar Kuningas ütles, et maakonna inimesed polnud just ülemäära aktiivsed. "Ühed olid arglikumad kutse peale ligi astuma, teised julgemad, kuid tänulikud võimaluse eest elustamist proovida, olid kõik,« sõnasta.  Nii said Järvamaal südame taaskäivitamisest teavet ja elustamist manneekeenil proovida Kuninga andmetel 500 inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles