Kümned inimesed tähistasid taasiseseisvumispäeva rattaretkega

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alo Aasma

Täna hommikul startis 28 ratturit Kaitseliidu Järva maleva korraldatavale jalgrattaretkele Türilt Tagametsa, et tähistada 19. aasta möödumist Eesti taasiseseisvumisest.

Järva maleva tagalaülema kapten Lauri Lipu sõnul läbisid matkajad nii mööda maanteed kui ka kauneid Järvamaa metsateid Tagametsa ning tagasi Türile sõites 50 kilomeetrit.
Tagametsas asetati mälestuspärg ning süüdati küünlad võõrvägede poolt oma kodudest minema aetud inimestele pühendatud mälestusmärgi juures, mis koosneb üle maailma eestimaalaste poolt sinna toodud kividest. Enne tagasisõitu kostitas malev kõiki retkelisi ka kuuma tee ning soojade pirukatega.

Kapten Lauri Lipu sõnul soovib Järva malev oma tegevusega teadvustada inimestele, et 20. august on midagi palju enamat kui vaid töölt saadud vaba päev. „Riigikaitse saab rohujuuretasandil alguse just sellest, et inimesed teavad ja austavad Eesti riigi jaoks äärmiselt olulisi päevi,“ märkis Lipp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles